Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Ha van rajta sapka: azért; ha nincs: azért

iamstudentblog 2009.03.06. 07:00

A cégek nem kérnek a bolognai rendszerből

Arról már beszámoltunk, hogy a spanyol diákok nagyon nem szeretnék a bolognai oktatási rendszert, nálunk viszont lassan a próbájához ér: kikerülnek az iskolákból az első ilyen papírral rendelkező fiatalok. Vajon hogyan tudnak elhelyezkedni, mi a munkáltatók véleménye?

Erről olvashattok ebben a cikkben. Azt elöljáróként elárulom, hogy -természetesen- káosszal és több véleménnyel is találkozhattok.

Összefoglalva: "A munkaadók tartanak a bolognai rendszerben végzett pályakezdőktől, mert nem ismerik az alapképzés mélységét, alkalmazhatóságát. A hallgatók közül is sokan inkább a mesterképzésben tanulnának tovább, hogy ezzel is javítsák munkaerő-piaci esélyeiket. A karrier-tanácsadók szerint viszont sokan azért maradnak az iskolapadban, mert nincs kedvük még dolgozni."

Tipikus eset: ha továbbtanulsz, az azért van, mert nem szeretnél még dolgozni. Ha pedig nem tanulsz tovább, akkor ne számíts jó állásra. Akkor most hogy van ez??

Címkék: jövő munka felsőoktatás pénz fiatal szakma továbbtanulás bolognai rendszer

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr7984315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poccc 2009.03.05. 23:01:25

Ha van rajta sapka: azért; ha nincs rajta sapka, akkor meg azért!

Lackópajkó 2009.03.06. 18:15:57

Szerintem pedig sok szakmánál még mindig az fog számítani, hogy hol is kaptad azt a bizonyos BSc/BA-s diplomát...

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.03.07. 14:34:57

Kedves Kommentelők!

Jómagam nem tudok nyilatkozni a témában, mivel én még a régi, osztatlan képzésnek vagyok a hallgatója. Ámbátor elnézvén egy-két alattam járó fizika (BSc) alapképzéses hallgatót, mit mondjak, eléggé elmegy az életkedvem (pedig eddig se tartottam valami nagyra a József Nádor Műszaki Egyetemen oktatási színvonalát).

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton
süti beállítások módosítása