Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Szakdolgozat a szakmai gyakorlatról

iamstudentblog 2009.04.17. 09:26

A magyar felsőoktatási-rendszert több kritika éri, mint amennyit az erősségeiről hallunk. Nekünk, mint az intézmény hallgatóinak véleményem szerint fontos ezt „személyes ügyként kezelni”. Hiszen, amíg azt halljuk, hogy az oktatási intézményt érinti a negatív visszajelzés, olyan érzés kerülgethet minket, mintha ez nem is nekünk szólna. Csalóka megfogalmazás: az oktatás nem a megfelelő minőségű, nyugodtan továbbgondolhatjuk a mondatot: az intézményben végzettek nem megfelelő alapokkal, elrugaszkodott elvárásokkal, alig-vagy ki nem alakult munkakultúrával rendelkeznek. Tévedés azt hinni, hogy a kettő elválasztható. Mindenki felelős saját életpálya-építéséért, attól függetlenül, hogy a felsőoktatás ebben nyújt-e érdemi segítséget vagy nem.

A legtöbbet említett hiányosságok a szakmai gyakorlat hiánya, az intézmények összeköttetéseinek hiánya, idegen nyelvi készség elégtelensége. (További információ: www.gvi.hu)

Apropó felelősség, én személyesen a kötelező szakmai gyakorlatot támogatom, bár a törvényi keretek változtatását szükségesnek érzem.

A szakmai gyakorlat számos előnye közé sorolható az is, hogy a hallgatók maguk győződhetnek meg arról, hogy vélt kompetenciájuk megfelel-e a céges oldal elvárásainak, az általuk választott szakmában, munkakörben. A szakmai gyakorlat tehát, bemutatja, az adott szakmához kacsolódó munkahelyeket, ezáltal a munkába állás előtt, még az iskolapadban nyitva áll a lehetőség a diákság számára, hogy a hozzájuk leginkább passzoló szakmát és gazdasági ágazatot megtalálják, valamint meggyőződjenek elhivatottságuk mélységéről.

 

Amennyiben felkeltette, érdeklődésed ez a néhány sor, és szívesen hozzájárulnál szakdolgozatomban végzett kutatáshoz, kérlek, töltsd ki a következő kérdőívet (30 kérdés-10 perc) A szakdolgozatom az idegenforgalmi-szálloda szakon kötelező menedszer- asszisztensi gyakorlatról szól! Kérem, az töltse ki a tesztet, akire nézve releváns!

 

Köszönettel, és a szakmai gyakorlatba vetett töretlen hittel:

 

Nagy Klára

 

 

Címkék: szakdolgozat szakmai gyakorlat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr811070238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása