Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Európai Fiatal Újságíró Díj 2009 magyar győztese

iamstudentblog 2009.07.22. 16:39

Az EU-bővítés témakörében indított 2009-es Európai Fiatal Újságíró Díjra

600-an jelentkeztek.

A magyarországi nyertes Szabó Zsuzsa lett!

 

Brüsszel – 2009. július – A nemzeti zsűrik kiválasztották a résztvevő országokban az Európai Fiatal Újságíró Díj nyerteseit. Európa 35 országából, 2009. május 31-ig nevezhettek a pályázatra a 17 és 35 év közötti fiatal újságírók. A nyomtatott, online és idén először a rádiós médiát megcélzó pályázat célja az volt, hogy a fiatal újságírók megismerkedjenek az Európai Unió bővítési politikájával, megosszák azzal kapcsolatos véleményüket és megmutassák újságírói tehetségüket.

 

A magyarországi nemzeti nyertes Szabó Zsuzsa, a kiskunfélegyházi Sirius rádió munkatársa lett, Milyen Európa képe most? című rádiós összeállításával. A műsor különböző látásmódú emberek Európa-képét kutatja. Réti Pál, a zsűri elnöke döntésükről a következőket mondta: „A zsűri úgy értékelte, hogy az összeállítás remek, friss és professzionális, ráadásul rengeteg eredeti kérdésével és válaszával megragadja a hallgatóság figyelmét.”

 

A nemzeti nyerteseket egy 2009. augusztus 29. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő, berlini utazásra hívják. A német fővárosban találkozhatnak a politika, a média, a tudományos élet és a civil társadalom képviselőivel, akikkel különböző, az Európai Unió bővítésével kapcsolatos témakörökről folytathatnak eszmecserét. A jövő újságírói az utazáson felül egy zárókonferenciára is hivatalosak, amelyen különböző országok médiaszakemberei és politikusai is részt vesznek majd.

 

Az Európai Fiatal Újságíró Díj szervezője az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága, az European Youth Press-szel és a Café Babellel együttműködésben.

  

További információt itt találhattok: www.EUjournalist-award.eu

 

Címkék: eu pályázat fiatal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr641261301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása