Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Oktatási reform - amerikai módra

iamstudentblog 2009.03.12. 14:22

Az új amerikai elnök, Barack Obama nekilátott országa rendbehozatalához, egyszerre küzd a világválság ellen és gondolkodik hosszútávon, ami természetesen a fiatalok képzését (is) jelenti.

Az köztudott -szinte az egész világon- hogy az átlag amerikai nem a tudásáról híres. Ezt az elnök is felismerte: „Nagy erőforrásaink ellenére összeomlóban vannak az iskoláink, tanáraink felkészültsége pedig csökken, és más nemzetek lehagynak bennünket - mondta az amerikai-hispán kereskedelmi kamarában tartott előadásában. - A jövő azé a nemzeté, amely a legjobb oktatásban részesíti állampolgárait, és az Egyesült Államoknak mindene megvan ahhoz, hogy ilyen nemzet legyen!”

Főleg pénze. A gazdaságélénkítő csomag 787 milliárdjából 81 milliárd dollárt már elkülönítettek az oktatás reformjára. Ezt a pénzt a szövetségi oktatási minisztérium kapja meg, amelynek a költségvetése jövőre 46.2 milliárd dollárról 127.8 milliárd dollárra emelkedik. Obama ugyanakkor az egyes szövetségi államokat is arra nógatta, hogy saját hatáskörükben szigorítsák meg a tanrendeket és a diákok beszámoltatását (elsősorban egyébként az olvasásban és a matematikában). A tervek között az is szerepel, hogy meghosszabbítják a tanévet és a kiemelkedő tanárok plusz pénzt is kapnak. Az intézkedések ellenállásba ütközhetnek mind a tanárok, mind a diákok részéről, de Obama tisztában van ezzel, ezért rögtön egy példával érvelt: Dél-Koreában sokkal több időt töltenek a diákok az iskolában, mint Amerikában és ennek van is eredménye.

Források: Portfolio, MR-1

Ilyen egy oktatási reform első pár lépése a tengeren túlon. Nálunk ez miért nem így megy?

Címkék: oktatás jövő usa pénz állam obama képzés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr13997955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krach 2009.03.12. 16:49:52

Mert ez Magyarország! És ezzel mindent el is mondtam. A helyzet az, h itthon egy egészen más tendenciát látok...
süti beállítások módosítása