Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Diákhitel. Pro és contra

iamstudentblog 2009.02.21. 19:20

PRO

Szeptember végére -elvileg- minden hazai érettségiztető középiskolába eljutott a Diákhitel Központ tájékoztató filmje. A rövid, mindössze 9 perces film közérthető stílusban és tárgyilagosan sorra veszi a diákhitelezés legfontosabb tudnivalóit, szabályait és hátterét a folyósítástól a törlesztésig.

A hangsúlyozottan nem reklámcélokból készült film elsősorban a szülők, és általuk a családok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy már a továbbtanulásról szóló döntés során érdemes személyesen meggyőződni a Diákhitel részleteiről és ezt a lehetőséget is bátran számításba venni.

"Pedig a Diákhitel, mindent összevetve egy olyan könnyen elérhető anyagi forrás, amely már a pályaválasztásról szóló döntést is megkönnyítheti. Felelős gondolkodással egyfajta befektetésnek tekinthető ez a kölcsön, hiszen segítségével nem kell lemondaniuk a diákoknak terveikről: ott és azt tanulhatnak, amit valóban szeretnének" -közölte a Diákhitel Központ.

CONTRA

"Bár a Diákhitel Központ szerint nem fordulhat elő, hogy meglévő diákhitelünk miatt elússzon egyéb hitelkérelmünk, az tény, hogy kevesebb hitelt kaphatunk, mintha nem lenne diákhitelünk. Tíz félév alatt kamatok nélkül is 1,5-2 millió forintos adósságot szedhetnek össze az egyetemisták, a diákhitel törlesztése ráadásul évtizedekig is eltarthat." - írta még 2007-ben az Index. (tudomásom szerint a jelenlegi kamat 11%)

Szerinted? PRO vagy CONTRA? Neked milyen tapasztalataid vannak a diákhitellel? Netalán személyesen találkoztál Hitel Hero-val??

Címkék: pénz középiskola továbbtanulás diákhitel

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr39957035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trulll 2009.02.21. 19:52:34

Részemről contra.
Szerintem addig jó, amíg nem vagyunk eladósodva, különösen ebben a gazdasági helyzetben...
Persze, ha nincs más választás, akkor persze, de semmikép sem szabad a diákhitel összegét szórakozásra költeni!

Poccc 2009.02.21. 20:00:52

Nem találkoztam Hitel Hero-val, bár nagyon szeretnék!!! Szánalmas egy figura....
süti beállítások módosítása