Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Melyek lesznek a keresett szakmák 2010 után?

iamstudentblog 2009.02.21. 08:11

Nagyon fontos egy jelenleg felsőoktatásban résztvevőnek és még a középiskola padokat koptatónak is, hogy tisztában legyenek a munkaerőpiaci helyzettel és hogy milyen tendenciák várhatóak a jövőben.

Ebben nyújt segítséget a HVG ezen cikke.

Az írás a jelenlegi nehéz gazdasági helyzettel összefüggésben is rávilágít az egész életen át tartó tanulás fontosságára. Természetesen azt nem lehet biztosan tudni, hogy 5-10 év múlva mely szektorban dolgozók munkahelye lesz a legbiztosabb, de az már ma is érzékelhető, hogy mérnökökből, informatikusokból, orvosokból hiány van, ugyanakkar már régóta arról folyik a közbeszéd, hogy bölcsészekből, jogászokból és közgazdászokból túlképzés van.

Ha mélyebben szeretnél elmerülni a témában, ajánlom az Állami Foglalkoztatás Szolgálat oldalát.

 

Címkék: jövő munka szakma képzés

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr20956022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trulll 2009.02.21. 16:30:23

Érdekes-érdekes, de arra persze most sem kapok választ,hogy mit csináljak, ha engem nem érdekelnek a mai "divatos" szakmák. Jó helyen kell lenni jó időpontban. Ennyi az egész!

Olaszcsődör 2009.02.21. 16:52:22

Én most szeretnék menni közép iskolában és nem tom,hogy gimnáziumba vagy épitészipari szakközépbe mennyek-e. Vajon akkorra kell majd építész?

Szappan 2009.02.21. 16:56:49

@Olaszcsődör: Kedves Olaszcsődör!
Szerintem építészekre mindig lesz szükség, ezen felül egy nagyon szép szakma. Én gimnáziumba jártam és szerintem a gimi jobb alapokat ad minden irányba (ha esetleg addig meggondolnád magad). Úgy hallottam, hogy a szakközepesek az első félévben előnnyel indulnak, de ez a második félévre teljesen elvész és a gimit végzettek kerülnek előnybe.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.03.04. 00:20:33

@Olaszcsődör:

ne válaszd a szakközepet, bármi is akarsz lenni.

egyébként építésznek lenni nem egy kéjhömpöly, csak az első 15-20 év húzós, aztán már talán meg is tudsz élni belőle.
jobban jársz, ha asztalosnak mész, de komolyan.
süti beállítások módosítása