Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Angoltolmácsokat keres az unió

iamstudentblog 2009.02.22. 18:56

Tovább folytatva egy korábbi bejegyzésemet a 2010 után keresett szakmákról, álljon itt egy hír az EU-val kapcsolatban!

Kampányt indított angol nyelvi tolmácsok és fordítók toborzására az Európai Bizottság. Amennyiben nem teszünk semmit, akkor nyugdíjba vonulás miatt 2015-re az Európai Unió elveszti angoltolmácsai legalább egyötödét – idézte az EB közleményét a Rapid. A szakmát népszerűsítő videókat angol és ír honlapokon, valamint a YouTube portálon teszik közzé.
Brüsszelben még az idén hasonló kampányt terveznek német és francia nyelvre, de hiány van az EU-ban román, lett, szlovén és máltai, sőt arab, orosz és kínai nyelvre fordítókból is. Ráadásul 2015-re elkészül az Európai Bizottság új konferencia-központja, ahol szintén nagy szükség lesz tolmácsokra és fordítókra. Csupán angol anyanyelvű tolmácsokból 300 főállású és szabadúszó szakember foglalkoztatásával számol a bizottság tíz éven belül.
Mára ugyanis az angol lett a leggyakrabban használt nyelv az EU intézményeiben. A bővítések hatására csupán az elmúlt öt évben 45 százalékkal nőtt az igény az iránt, hogy a közösség intézményeinek dokumentumait átültessék angolra. Az EU-ban jelenleg naponta 50-60 rendezvényen 700-800 tolmács és fordító segíti a tagállamok és más országok képviselőit egymás megértésében. Jelenleg 550 fordítót és tolmácsot alkalmaz a közösség.
Világgazdaság

Remélem, sikerült felkeltenem a nyelvek iránt érdeklődők figyelmét! Sok sikert!

Címkék: kampány munka fordítás eu nyelv szakma tolmács

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr83958973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása