Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Több alvást a tinédzsereknek!

iamstudentblog 2009.03.09. 20:12

Egy oxfordi professzor memóriavizsgálataira alapozva azt állítja, hogy a kamaszok maradjanak reggel plusz két órát az ágyban, és csak 11-re menjenek iskolába.

Russell Foster, oxfordi idegrendszer-kutató kettőszáz monkseatoni diák memóriáját vizsgálta reggel 9 és délután kettő óra között szópárok alkalmazásával, és kilenc százalékos javulást fedezett fel az ebéd utáni órákra: tanulók reggel 42 százalékon teljesítettek, délutánra ez 51%-ra nőtt.

„Tanulóink nem lusták, csupán biológiailag programozottak, a jelenleg alkalmazott renddel egyszerűen megfosztjuk őket azoktól az alvással töltött óráktól, amelyre alapból szükségük van. Ez bizony negatív hatással van az eredményeikre, szellemi és fizikai egészségükre. Noha ez csak most világosodott meg számunkra, fontos a szükséges intézkedések azonnali meghozatala.”  eduline

Azt hiszem, sokunk szívéből beszélek, ha sok boldogságot, hosszú életet és további, eredményes kutatásokat kívánok Foster Úrnak!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr14992136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poccc 2009.03.09. 21:03:16

Hát ez óriási. Ráérő professzor :) Még szép, hogy kipihenten jobban teljesítesz, a tinik pedig szeretnek éjszakázni.

Paladin 2009.03.10. 13:54:30

Reggel 9 mi? mikor alt. elsős voltam, a tanítás fél 8 -kor kezdődött, mégis jó tanulók voltunk.

misc · http://misc.blog.hu 2009.03.10. 21:09:27

zseni ez az ember :D

saját kutatásaimmal megállapítottam, hogy egyedül 11 és fél 1 között képesek a diákok megfelelően teljesíteni. Javasolnám, hogy csak ebben az időpontban legyen a továbbiakban tanítás.
süti beállítások módosítása