Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Leállított egyetemi mentorprogram

iamstudentblog 2009.02.23. 18:13

Szomorú és elkeserítő a következő hír:

Az oktatási tárca és a szervezők vitája miatt leállt a hátrányos helyzetű egyetemistákat segítő Katapult Mentorprogram.

A 2005-ben indult Katapult az első évben segíti a felsőoktatásba bejutott hátrányos helyzetű hallgatókat, egy mentorra általában három hallgató jut. Létfontosságú a segítségük, ők igazítják el arról, hogyan kell tárgyat felvenni, kollégiumot igényelni, szociális támogatást kérvényezni. Aki próbált már eligazodni az egyetemi igazgatás útvesztőiben, az tudja, mekkora segítség ez.

erről bővebben itt

Legújabb fejlemény ez ügyben:

Nyílt levélben fordult az oktatási tárca vezetőjéhez a közelmúltban megszűnt Katapult Mentorprogram korábbi programigazgatója. Szerinte a tárcánál működő Esélyegyenlőségi Főigazgatóság vezetője "pénzügyi visszaélésekbe keveredhetett". Az oktatási tárcánál vizsgálat indult.

erről pedig itt

Igazán elszomorító és dühítő az, ahogy ma a közpénzekkel bánnak és ahogy sokat beszélnek az esélyegyenlőségről és hátrányos helyzetűek megsegítéséről, mégis mindenki a saját zsebét tekinti elsődlegesnek. Reméljük, hogy hamar pont kerül a vita végére.

Érdemes megnézni a program oldalát is!

Címkék: felsőoktatás pénz esélyegyenlőség állam miniszter mentorprogram

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr27961281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trulll 2009.02.23. 18:35:22

kíváncsian várom a fejleményeket.

respecta /01 2009.03.09. 19:58:08

Ez szégyen és gyalázat!!
süti beállítások módosítása