Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Hiller állami iskolákat szervezne

iamstudentblog 2009.02.23. 12:34

Egységes tantervvel dolgozó állami iskolákat szervezne 2010-től az oktatási kormányzat; az állami iskolák egységes tanterv alapján tanítanának, azonos oktatási minőséget garantálnának, amit az alapnormatíván fölül "kiegészítő normatíva" segítségével biztosítana az állam - mondta Hiller István oktatási miniszter a Népszavának adott interjújában.

Az önkormányzati és a közoktatási törvény bevezetése óta eltelt bő két évtized tapasztalatai alapján azt javasoljuk, hogy Magyarországon ismét iktassuk be az iskolafenntartók sorába az államot, mondta az interjúban Hiller István. Ahogy Magyarországon jelenleg önkormányzatok, egyházak, alapítványok, egyesületek, magánszemélyek lehetnek iskolafenntartók, úgy az állam is az iskolafenntartók sorába léphetne. Jogszabály egyébként ezt ma sem zárja ki - hangsúlyozta.

Hiller szerint Magyarországon azért van szükség állami fenntartású iskolákra, hogy a közoktatásban csökkenjenek az esélykülönbségek. Az oktatás az ország állami iskoláiban egységes tanrend, egységes tananyag alapján történne.

Az állami iskolák nem rendeletileg, hanem tárgyalások útján, fenntartócsere révén jönnének létre. Az állami iskolák létrejötte semmilyen módon nem befolyásolja a jelenlegi iskolafenntartók belső működését - tette hozzá a miniszter. Index.hu

Ha jól értettem, ezentúl az állam is szeretne iskolákat fenntartani - amit eddig is megtehetett- és saját magának "kiegészítő normatívát" is adna, hogy "csökkentse az esélykülönbséget". Elmagyarázná valakit, hogy ez hogyan csökkenti az esélyegyenlőtlenséget?

 

Címkék: oktatás hiller állam miniszter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr27960508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása