Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Moratóriumot kérnek a diákhitelre

iamstudentblog 2009.03.01. 13:35

Egy már megkezdett témát - a diákhitelt - boncolgatunk tovább. Sajnos nem számolhatunk be túl sok jóról.... Mindenkép probláma, ha a pályakezdőknek gondot jelent a felvett hitel törlesztése.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint sokat segítene, ha két évig csak havi 4000 forintot kéne fizetnie a pályakezdőknek. Persze így lényegesen megnőne a hitelek futamideje, vagyis többet is kéne végül visszafizetni.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kétéves törlesztési moratóriumot szeretne elérni a Diákhitel Központ Zrt.-nél, amely a diákhitelezéssel foglalkozik - mondta Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

A Diákhitel Központtal a HÖOK egy olyan megoldást keres, amely "mindenkinek jó lehet". Egy hitelfolyósító intézetnél ugyanis a likviditási nehézségek komoly problémát okozhatnak, márpedig tény, hogy a diákhitelt igénybe vett hallgatók végzésük után különösen nehéz helyzetbe kerültek - mondta a HÖOK elnöke.

Hétfőn a Diákhitel Zrt.-nek azt javasolják, hogy lehessen kétéves moratóriumot kérni a fizetés alól. "Ez persze nem azt jelenti, hogy semmit nem kell fizetni", a hitelt igénybe vevők a minimálbér 6 százalékát, vagyis 4000 forintot törlesztenének ez idő alatt - tette hozzá Miskolczi Norbert.

A HÖOK elnöke úgy fogalmazott: "komoly tájékoztatókampányt" indítanak emellett, mert így a hitelek futamideje is megnőne, azaz többet is kellene majd visszafizetni.

A HÖOK elnöke szerint persze nem a diákhitel visszafizetése a legnagyobb probléma a végzett, és állást talált egyetemistáknak, főiskolásoknak, hanem a családalapításhoz, a lakásvásárláshoz felvett kölcsönök törlesztése. Index

 

Címkék: felsőoktatás pénz höok diákhitel

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr12973273

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Posztdiktatúra az oktatásban 2009.11.17. 15:15:27

Körülnézve a hazai politikai kultúra és civil szféra állapotán, a dahrendorfi jóslat eredeti vérmes reményeim ellenére –  egyre kevésbé mondható pesszimistának. Az első húsz év máris elillant a hatvanból, és a demokratikus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása