Diák vagyok.

Sziasztok! Az oldal célja, hogy ide gyűjtsünk minden olyan információt, hírt, eseményt, ami fontos vagy érdekes lehet egy diák, hallgató számára; valamint hogy meg tudjuk beszélni ezeket. Ha van híred, azt küldd az iamstudentblog@gmail.com címre!

EU pályázati portál

Legfrisseb témák

Friss topikok

Mi legyek, ha nagy leszek

iamstudentblog 2009.06.03. 14:50

Folytatva az előző bejegyzést, mikor is arra kerestük a választ, hogy mely szakokon nem érdemes tanulni, most azt nézzük meg, hogy milyen diplomákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni.

Azok nyertek, akiknek valamilyen természettudományi vagy mérnöki diplomájuk lesz. Akadnak olyan vélemények is, hogy azért keresik ezeket a szakembereket, mert a munkaadók jól tudják, hogy ezek elvégzése egyáltalán nem egyszerű, így biztosak lehetnek az új munkaerő képességeiben és szorgalmában.

Legegszerűbb mérnöki és vegyész végzettséggel elhelyezkedni. Az informatikusok átlagós kezdő bruttó bére (272 ezer Ft) pedig a legmagasabb. Összehasonlítva például a mezőgazdasági mérnökökkel (130 ezer Ft) pedig kifejezetten zsíros állásnak mondható.

Meg kell jegyezni, hogy a válság miatt szükség van jó pénzügyi és számviteli munkatársakra is. Orvosi diplomával is viszonylag könnyen el lehet helyezkedni, főleg hogy  2008-ban annyi orvos távozott külföldre, mint amennyi végzett az egyetemeken.

Azt viszont egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy nem csupán egy jó papírra van szükség: talpraesettnek kell lenni, nyelveket kell beszélni és az sem árt, ha már a főiskola alatt szerzünk valamilyen munkatapasztalatot.


Címkék: munka felsőoktatás pénz

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamstudent.blog.hu/api/trackback/id/tr801161324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.04. 11:13:40

Ez mostanság mindannyiunk dilemmája :)

Yukio 2010.03.10. 21:36:42

Nagyon vicces. 3 évig voltam munkanélküli természettudományos végzettséggel (na jó, egy év után besokalltam és visszaültem az iskolapadba...bölcsésznek...utána bezzeg kaptam munkát; pedig nem vagyok hülye az eredeti szakomból sem). Most jogra felvételizek, mert a munkaerőpiaci tapasztalataim alapján sokkal több esélyem van vele, mint egy biológia vagy kémia szakkal. Ez van. A média és a megmondóemberek erőltetik ezt a mérnökös-TTK-s baromságot. Jogász munkanélkülit nem ismerek. Mérnököt többet is... (hozzáteszem, kb annyi joghallgatót ismertem mint mérnökhallgatót)
Szóval, legalább ti ne hülyítsétek a népet. Tényeket írjatok!
süti beállítások módosítása